Home

Nieuws

Nieuwe toelating tegen Tuta absoluta

Het Ctgb heeft een Italiaanse toelating overgenomen van de biologische rupsenbestrijder Costar. Het middel bestrijdt rupsen, zoals die van de tomatenmineermot, beter bekend als Tuta absoluta.

Costar is een biologisch product op basis van de actieve stof Bacillus thuringiensis subsp. Kurstaki SA-12. Het is volgens fabrikant Certis het sterkste en meest effectieve Bt-kurstaki preparaat beschikbaar op de Nederlandse markt. Het middel werkt sterk tegen rupsen zoals die van de tomatenmineermot (Tuta absoluta) en de veel voorkomende Turkse mot (Chrysodeixis chalcites).

Wederzijdse erkenning

Costar is toegelaten in de bedekte teelten van aardbei, tomaat, paprika, aubergine, komkommer, courgette, bladgroenten, kruiden, radijs, bleekselderij, prei, koolgewassen en vruchtgroenten van cucurbitaceae met niet-eetbare schil.

De toelating is tot stand gekomen via een wederzijdse erkenning op basis van een toelating in Italië.

Naast Costar vermarkt Certis onder andere de Bt Aizawai producten Turex spuitpoeder en Turex WG tegen rupsen. Al deze producten passen perfect in een geïntegreerde teeltwijze.

Of registreer je om te kunnen reageren.