Home

Nieuws

Rechtszaak Aldi-leverancier over groentetransport

Bij het beëindigen van een contract voor groentetransport voor Aldi Nederland staat de teruggave van bijna 9.000 pallets centraal.

Nedalpac, Aldi en de Duitse vervoerder TSU hadden vergaande ketenafspraken over transport. In plaats van per transport een vergoeding te verrekenen voor pallets, spraken de partijen af over langere periode alle pallets te routerneren en een saldo bij te houden.

Contractbeëindiging door Nedalpac

Deze vergaande samenwerking liep spaak bij contractbeëindiging door Nedalpac in 2018. Die partij claimde bijna 8.000 pallets te moeten ontvangen voor een waarde van € 45.000. Nedalpac wilde dat verrekenen met vrachtfacturen. De rechtbank van Rotterdam wijst dat af.

Het bedrijf Transport Service Uckermann (UTS) uit Keulen had namelijk geen kans de pallets nog op te halen bij Aldi distributiecentra. Voor de pallets had TSU tegoedbonnen van Aldi, maar die mogelijkheid had TSU dus niet gekregen van Nedalpac. Nedalpac claimt een schadevergoeding voor de niet geleverde pallets, maar daar ziet de rechter geen ruimte voor. Die partij moet alle facturen voor transport betalen en kan dat niet verrekenen met niet-geleverde pallets.

Of registreer je om te kunnen reageren.