Home

Nieuws

Bakker vergroot inkoop AH met volume voor Delhaize

Bakker Barendrecht gaat na de fusie tussen Ahold en Delhaize ook de groente en fruit bij Belgische Delhaize-winkels inkopen en distribueren.

Bakker Barendrecht is al jaren de exclusieve leverancier van Albert Heijn. Wat de uitbreiding van inkoopstromen voor Delhaize betekent voor de centrale inkoop van Bakker Barendrecht is niet duidelijk. Het zal wel leiden tot inkoopbundeling voor met name import. Of Nederlandse telers meer kansen krijgen in het schap van Delhaize valt moeilijk te zeggen. De focus van Delhaize op Belgische producten blijft, maar is niet dekkend, zeker niet in de wintermaanden.

Bijkopen

Delhaize gaat haar keten van verse groenten en fruit verder verticaal integreren, naar voorbeeld van AH. Dat betekent dat meer vaste telers leveren tegen langjarige afspraken in korte lijnen. Dat kan er weer toe leiden dat een partij als Delhaize minder zal bijkopen op de vrije markt. Zowel Delhaize, als Greenyard en Bakker Barendrecht waren niet bereikbaar voor commentaar.

Bakker Barendrecht bouwt een nieuw distributiecentrum in Boom in België, dat al in 2020 volledig operationeel moet zijn

Kopers gezocht

Het contract met Delhaize is getekend door Bakker Belgium, een vestiging van Bakker Barendrecht. Adrie Bakker is directeur bij Bakker Belgium. Op dit moment werkt Bakker Barendrecht aan het op orde brengen van de inkoop voor Bakker België, getuige de vacatures op de website van Bakker Barendrecht voor de vestiging in België. Het gaat om meerdere senior buyers en inkopers. De relatie tussen Bakker Belgium en Bakker Barendrecht is daarmee hecht. Zo worden nieuwe inkopers ingewerkt op de locatie in Ridderkerk, zo blijkt uit de vacatures.

Uitbreiding Bakker

Bakker Barendrecht bouwt een nieuw distributiecentrum in Boom in België, dat al in 2020 volledig operationeel moet zijn. Niet duidelijk is of dat de huidige uitbreidingsplannen van Bakker Barendrecht in Ridderkerk beïnvloedt.

Of registreer je om te kunnen reageren.