Home

Nieuws

Cumela waarschuwt voor diefstal gps-systemen

Brancheorganisatie Cumela waarschuwt trekkereigenaren voor dieven die het voorzien hebben op gps-systemen op trekkers.

In verschillende delen van het land is dure apparatuur van trekkers gestolen, weet Cumela.

Daarom geeft de organisatie tips om diefstal te voorkomen. Zo is het advies om de stallen af te sluiten, onderdelen van het gps-systeem van de werktuigen af te halen, een inbraakalarmsysteem te installeren of gebruik te maken van videobewaking.

Extra beveiligingsfunctie

Fabrikant John Deere kreeg vorig jaar ook al te maken met diefstal van de apparatuur en heeft daarom een extra beveiligingsfunctie geïntroduceerd. De systemen zijn namelijk makkelijk op- en af te monteren, waardoor ze erg gewild zijn bij criminelen. Deere heeft nu een vergrendelingssysteem met pincode gelanceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.