Home

Nieuws

PLUS zet nieuwe stap in prijzenslag AGF

Supermarktketen PLUS heeft woensdag 6 maart opnieuw prijzen verlaagd in reactie op AH’s verlaging en ook in het biologische segment.

Het gaat om 10 producten die verlaagd zijn in prijs van het pakket van 49 Laagblijvers. Ook heeft PLUS de actie 1+2 geïntroduceerd, met 2 gratis doosjes blauwe bessen bij aankoop van één doosje. Deze actie ligt in België onder vuur.

Met de prijsverlagingen voorkomt PLUS dat marktleider Albert Heijn na een prijsverlaging eerder deze week voor een aantal van deze producten de laagste prijs heeft. Dat blijkt uit gegevens van Superscanner, het platform dat prijzen noteert van onlineboodschappen.

Prijsverlagingen bij fruit

PLUS heeft Elstar tassen en losse vruchten in prijs verlaagd. Bij de tassen gaat het om een verlaging van € 2,32 naar € 2,24 per 1,5 kilo. Bij losse Elstar is de prijs gedaald van € 1,79 naar € 1,69. De prijsverlaging bij frambozen is forser naar € 3,38 (was € 3,89).

Biokomkommer voor € 0,99

Opvallend is ook dat PLUS de prijs van biologische komkommer heeft verlaagd naar € 0,99. De prijs lag op € 1,09. Daarmee is de prijs voor biologische komkommer op een gelijk niveau als de gangbare komkommer bij concurrenten. Bij PLUS kost een gangbare komkommer € 0,69 per stuk en is het verschil tussen gangbaar en biologische dus € 0,30 per stuk. Bij peen is de verlaging € 0,10 per kilo naar € 0,59. Dat is een antwoord op de verlaging bij Albert Heijn eerder deze week. Datzelfde is zichtbaar bij uien, waar de prijs verlaagd werd naar € 1,69 na een prijsverlaging eerder deze week bij Albert Heijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.