Home

Nieuws

Toch tweede Polenhotel in Maasdijk

De gemeente Westland werkt toch mee aan een tweede ‘Polenhotel’ in Maasdijk.

Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad dinsdag 18 februari besloten. Burgemeester en wethouders gaven eerder aan de komst van een nieuw hotel voor arbeidsmigranten niet te zien zitten op bedrijventerrein Honderdland. Het gaat om een locatie dat door NL-Jobs wordt gebouwd en beheerd.

Meer spreiding

Volgens het college wordt Maasdijk te veel belast omdat er al zo’n Polenhotel zit en zou er meer spreiding moeten zijn. Een meerderheid van de raad wil wel een nieuw hotel voor circa 250 mensen. De raadsleden wezen erop dat er de komende jaren onderdak gezocht moet worden voor zo’n 2.000 buitenlandse werknemers in de regio. Westland heeft juist richtlijnen opgesteld om huisvesting mogelijk te maken, ook op de bedrijven zelf. Dinsdag stemde alleen oppositiepartij Westland Verstandig en coalitiepartij LPF tegen de komst van het tweede Polenhotel.

Protesten

Zeker 150 inwoners van Maasdijk kwamen naar het gemeentehuis om te protesteren tegen de komst van een tweede hotel voor arbeidsmigranten. Ze zijn bang voor overlast en problemen, omdat het dorp te klein is voor zulke grote aantallen arbeidsmigranten.

De raadszaal bleek niet berekend op de massale belangstelling. Een groot aantal inwoners moest de vergadering daarom elders in het gemeentehuis volgen op een scherm, meldt Omroep West.

Of registreer je om te kunnen reageren.