Home

Nieuws

Toelating 2 groene middelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft de groene middelen T34 Biocontrol en Sonata toegelaten.

T34 Biocontrol is op basis van de schimmel Trichoderma asperellum stam T34 en Sonata op basis van Bacillus pumilus QST 2808.

Bedekte teelten

De toelating voor T34 Biocontrol (Trichoderma asperellum stam T34) werd aangevraagd door Glastuinbouw Nederland. Het middel is in de voedingstuinbouw toegelaten in de bedekte teelten van: kleinfruit, bladgroenten, bonen met en zonder peul, vruchtgroenten van cucurbitaceae eetbare schil, vruchtgroenten van cucurbitaceae niet-eetbare schil, koolgewassen, radijsachtigen, stengelgroenten en kruidenteelt vers en gedroogd.

Bayer CropScience

Sonata (Bacillus pumilus QST 2808) is een middel van Bayer CropScience. Dit schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt in de voedingstuinbouw uitgebreid in de teelt van witlof, aardbei, aalbes, druif, braam, framboos, andijvie, veldsla, courgette, pompoenachtigen en peterselie.

Of registreer je om te kunnen reageren.