Home

Nieuws laatste update:4 okt 2019

Prei (€ 0,72) en tomaat (€ 0,77) stuwen omzet REO

De 3 grootste producten op de REO-veiling hebben tot september ruim 40% meer productomzet opgeleverd.

Dat blijkt uit de statistieken van de veiling in Roeselare. Bij prei is de prijsvorming de belangrijke reden voor de omzetgroei van 77% over de eerste 8 maanden. Hier groeide de middenprijs van € 0,43 naar € 0,72 per kilo.

Bij losse tomaten steeg de aanvoer 18% en de middenprijs 20% naar € 0,77 per kilo. Voor trostomaten is de aanvoerstijging van 60% de belangrijkste reden voor de forse omzetgroei van bijna € 6 miljoen naar € 11 miljoen over de eerste 8 maanden. De prijs voor trostomaten kon ondanks die forse stijging toch met 20% stijgen over die eerste 8 maanden, blijkt uit de overzichten.

Prijzen aardbeien, komkommer en witlof blijven achter

Waar prei en tomaten goed scoren, is dat niet het geval voor aardbeien, komkommer en witlof. Van de laatste 2 blijft de middenprijs een paar cent achter, bij aardbeien is de achterstand € 0,23 per pond, blijkt uit de statistieken. Daardoor is aardbeien in omzet nu het vierde product op de veiling. Vorig jaar bleef de aardbeienomzet de beide hoofdsoorten tomaat nog voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.