Home

Nieuws

Komkommer en appel boeken prijsrecords in Duitsland

Appel- en komkommerprijzen waren in 2018 in Duitse winkels uitzonderlijk hoog.

Dat blijkt uit cijfers van Destatis, het Duitse CBS. Het bureau houdt inflatiegegevens bij en dus prijsontwikkeling in Duitse supermarkten. Duitse klanten betaalden gemiddeld 40% meer voor appels dan in 2010. Voor komkommer was de gemiddelde prijs in 2018 circa 20% hoger dan 2010. Ten opzicht van 2017 is de stijging nog altijd fors.

Lees verder onder de grafiek.

Mooi zomerweer

Voor verse groente kwam Destatis in 2018 toch uit op een beperkte prijsstijging 0,8%. In het voorjaar en zomer waren prijzen matig tot slecht. Vooral in het najaar waren groenten duurder van de vollegrond en ook uit de kas. Voor komkommer waren de prijzen goed door een gunstige vraag- en aanbodverhouding en buitengewoon mooi zomerweer.

Lees verder onder de grafiek.

Prijzen vollegrondsgroenten

Ook in de laatste maand van 2018 bleven prijzen voor vollegrondsgroenten hoger dan in 2017 door krapte op de Europese markten. Dat leidde tot een stijging van de winkelprijzen van circa 8 tot 15% ten opzichte van 2017.

Lees verder onder de grafiek.

Hoge aardbeienprijzen

Bij fruit is een prijsstijging van 3,8% genoteerd over 2018. Appelprijzen in het voorjaar waren daar debet aan. Het jaar eindigde weer met hoge aardbeienprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.