Home

Nieuws

Opiniepeiling: Schouten meest betrouwbare minister

Kiezers hebben van alle ministers in het kabinet het meeste vertrouwen in minister Carola Schouten van landbouw.

Dat blijkt uit een opiniepeiling onder 20.000 mensen van EenVandaag.

Betrokkenheid en betrouwbaarheid

52% van de ondervraagden heeft vertrouwen in Schouten, op nummer 2 staat minister Arie Slob (onderwijs, CU) met 50%. Ze worden beiden gewaardeerd voor de betrokkenheid en betrouwbaarheid, concludeert EenVandaag uit de peiling. Premier Mark Rutte krijgt het vertrouwen van 31% van de ondervraagden en staat daarmee op plaats 9.

De ondervraagden hebben weinig vertrouwen in kabinet Rutte III, 28% zegt vertrouwen te hebben in het kabinet. Van de mensen die op één van de coalitiepartijen stemden is dit ook minder dan 50%, behalve bij VVD-stemmers. Van hen heeft nog 70% vertrouwen in het kabinet.

Of registreer je om te kunnen reageren.