Home

Nieuws

Farm in a box ondersteunt kleine boeren in Afrika

Farm in a box is een nieuw initiatief van Agco om de kleine boeren in Afrikaanse landen te ondersteunen om de efficiëntie van hun bedrijf te verbeteren.

Farm in a box is gericht op kleinschalige landbouw in gebieden waar de landbouw nauwelijks is gemechaniseerd met een slecht ontwikkelde infrastructuur. Waar het op neer komt: Agco zet een omgebouwde zeecontainer neer die bestaat uit een kleine kantoorruimte en een voorraad onderdelen en middelen voor eenvoudig onderhoud.

Foto: Martin Smits
Foto: Martin Smits

Zo’n container zal in de meeste gevallen bij een tankstation komen te staan van waaruit in loonwerk een trekker met chauffeur kan worden gehuurd. Die heeft dan de beschikking over een 45 pk Massey Ferguson-trekker, een schijveneg, schijvenploeg, tweepoots woeler, een tweerijïge maïs/sojazaaimachine en een 2,5 tons kipwagen. De eerste unit wordt inmiddels getest. Agco verwacht nog een jaar ervaring te moeten opdoen om het project daarna op grotere schaal uit te rollen. De eerste Farm in a box-managers zijn inmiddels opgeleid op de daarvoor ingerichte nieuwe vestiging in Lusaka, Zambia.

Of registreer je om te kunnen reageren.