Home

Nieuws

Topman Ahold Delhaize Dick Boer vertrekt

Topman Dick Boer van Ahold Delhaize treedt af en wordt per 1 juli opgevolgd door Frans Muller.

Boer is als topman van Ahold Delhaize verantwoordelijk voor een fors deel van de Nederlandse inkoop van landbouwproducten via Albert Heijn en buitenlandse winkels. Recent nog liet Boer optekenen dat Albert Heijn in Nederland te laat inspeelde op de prijsvechters Lidl en Aldi op de AGF-afdeling.

Het supermarktconcern maakt verder bekend dat Jan Hommen de nieuwe president-commissaris wordt van het Nederlands-Belgische supermarktconcern.

Speculaties in media

Er werd in de media al gespeculeerd dat Boer zou opstappen. Hij is sinds de fusie tussen Ahold en Delhaize topman van het concern, met de Nederlander Muller als vicetopman. Muller stond sinds 2013 aan het roer van Delhaize. Boer blijft tot medio 2019 nog betrokken bij Ahold Delhaize als adviseur.

Voormalig ING-topman Hommen zal na de jaarvergadering op 11 april het stokje overnemen van president-commissaris Mats Jansson die dan aftreedt. Twee andere commissarissen stappen dan ook op. Jansson was voorzitter van de raad van toezicht van het bedrijf sinds de fusie in juli 2016. Hommen was tussen 2013 en 2016 ook al president-commissaris bij het concern.

Of registreer je om te kunnen reageren.