Home

Nieuws

Noord-Hollandse teler spant samen met AZ en Rabobank

Voetbalclub AZ gaat samen met Rabobank en Greenport Noord-Holland Noord de schooljeugd gezonder laten eten.

Daags na hun thuiswedstrijd tegen Groningen in de strijd om mogelijk de tweede plek in de Eredivisie, wacht de spelers van AZ maandag 19 maart een compleet andere uitdaging: de Noord-Hollandse schooljeugd doordringen van de urgentie van gezond eten en genoeg eten voor al die miljarden wereldbewoners.

Noord-Hollandse teler spant samen met AZ en Rabobank

In een pilot van de Rabo AZ Foodtour zijn 9 scholen geselecteerd voor een 2 weken durend lesprogramma over onder meer topsport en voeding, verspilling van voedsel en verleiding en misleiding door reclame.

Behalve het bezoek van 3 van AZ-spelers, mensen van de AZ-staf, Rabobank en Greenport NHN mogen de kinderen van groep 8 ook gaan genieten van Noord-Hollandse groenteboxen met gezond product van regionale telers.

Vloggen met AZ-vlogger Timo

En ze mogen gaan vloggen, bijvoorbeeld over de supermarktsafari die in het lesprogramma zit. Ze doen dat onder begeleiding van de in Alkmaar en omstreken zeer populaire AZ-vlogger Timo Verbruggen.

“Het is de bedoeling dat vanaf oktober 100 scholen in Noord-Holland gaan meedoen”, zegt Martijn Grosmann van Greenport NHN. “Met de ervaring die we in deze pilot opdoen met het lesprogramma en de vlog-competitie kunnen we dan groots gaan uitpakken.”

AZ-topscorore Wout Weghorst bereidt zich voor op de Foodtour. - foto: AZ
AZ-topscorore Wout Weghorst bereidt zich voor op de Foodtour. - foto: AZ

Of registreer je om te kunnen reageren.