Home

Nieuws

CDA Westland start onderzoek nieuw college

CDA Westland laat 2 verkenners onderzoek doen naar mogelijkheden voor een nieuwe coalitie.

Bij de verkiezingen van 21 maart kwam CDA als grootste partij uit de bus. De grootste tuinbouwgemeente van Nederland, Westland, (met meer dan 2.000 hectare kassen) voert een intensief tuinbouwbeleid met CDA als grootste partij.

Het CDA houdt door zetelwinst (9 zetels) het initiatief in de collegevorming. Het zittende college lijkt te kunnen blijven rekenen op een meerderheid, maar de grootste oppositiepartij Westland Verstandig is ook gegroeid, met 1 zetel naar 8 en lijkt ook een gooi te doen naar collegedeelname. Deze partij lijkt kritischer te zijn ten opzichte van het belang van glastuinbouw in de afweging met leefbaarheid.

Uitslagen bekend

CDA-lijsttrekker Karin Zwinkels haalde afgelopen week 6.276 stemmen en lijsttrekker Peter Duijsens van Westland Verstandig 4.727 stemmen.

De huidige collegepartners van het CDA, VVD en Progressief Westland (nu uiteengevallen in GroenLinks en PvdA), verliezen allebei een zetel. Gemeentebelang Westland, ook collegepartij, blijft stabiel.

Verkenners

De 2 collegeverkenners zijn Koos Karssen en Matthé Elema. Karssen is voormalig burgemeester (CDA) van de buurgemeente Maassluis. Elema was raadslid van VVD Westland. Beiden zijn nu niet meer actief in de dagelijkse politiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.