Home

Nieuws

The Greenery krijgt logistiek steeds verder op orde

Met een nieuw opslag- en productiecentrum (fase 2) kan The Greenery vlak voor het Hollandse seizoen logistieke resultaten verbeteren.

Nieuwbouw – in drie fases – van het Barendrechtse retailcentrum maakt efficiëntiewinst mogelijk. Met de huidige oplevering wordt fase 2 binnenkort beëindigd, eentje met veel logistieke implicaties. Productstromen die over de locatie Bleiswijk gingen, kunnen de komende jaren over het retailcentrum in Barendrecht verlopen. Vanuit Barendrecht wordt retail in binnen- en buitenland bediend, aldus een woordvoerder in een toelichting op het persbericht van het bedrijf. In Bleiswijk blijven dan straks minder activiteiten over. Die locatie kan dan exclusief op belevering van handel ingezet worden.

Laad- en losdocks

Met de oplevering krijgt The Greenery de beschikking over onder andere 27 laad- en losdocks, opslag, een productieruimte, diverse koel- en rijpingscellen, kantoren en personele ruimtes. The Greenery is huurder van ontwikkelaar en eigenaar WDP. De logistieke winst door de nieuwbouw moet dit jaar via lagere logistieke kosten tot uitdrukking komen in de resultaten. In 2019 moet de complete nieuwbouw opgeleverd worden.

Machines verhuizen

Fase 3 van de herstructurering wordt nu al voorbereid. Op dit moment worden machines uit de oudbouw verhuisd naar de nieuwe locatie. Daarbij kiest de afzetorganisatie ook voor investeringen in robotisering. “Het gaat vooral om zwaar repeterend werk voor medewerkers zoals palletstapeling of het vullen en stapelen van colly’s. We hebben er proeven meegedaan en die zijn bevallen’, aldus de woordvoerder.

Hoe breed de robotisering wordt doorgevoerd is niet bekend. The Greenery huurt het pand, maar investeert zelf in machines.

Of registreer je om te kunnen reageren.