Home

Nieuws laatste update:10 feb 2018

Kokoschips wint innovatieprijs Fruit Logistica

Pook Coconut Chips is de winnaar van de Fruit Logistica Innovation Award 2018.

Vrijdagmiddag werd de prijs uitgereikt als sluitstuk van de driedaagse Fruit Logistica-beurs in Berlijn. Fabrikant PookSpaFoods versloeg andere teeltgerichte genomineerden, zoals de Ulti-mite Swirski van Koppert Biological Systems, het nieuwe kweekzakje voor de roofmijt Amblyseius swirskii dat trips en witte vlieg effectief bestrijdt. Ook het hoogtechnische mobiele laboratorium van fabrikant Croptimal uit Israël viel buiten de prijzen.

Kokoschips. Foto: Pook
Kokoschips. Foto: Pook

Derde plaats voor Adora

Verder heeft de Adora tomaat het niet gehaald als winnaar, maar de Spaanse inzending van HM Clause eindigde wel op de derde plaats. Op een tweede plek eindigde Scheufelen Grass Paper, een ecologische verpakking met aanzienlijke milieuvoordelen omdat het van gras gemaakt is. Zo wordt er geen water verbruikt bij de productie, stelt de Duitse fabrikant Scheufelen. Daarmee is de eerste en tweede plaats ingenomen door een Duitse firma met vooral uitstraling naar de consumentenmarkt in plaats van teelttechnisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.