Home

Nieuws laatste update:26 feb 2018

Kartelonderzoek naar handelshuis Baywa gestopt

Het Duitse onderzoek naar illegale marktafspraken door onder meer het Beierse agrohandelshuis Baywa is gestopt voor wat betreft de verkoop van landbouwmachines.

Dat heeft de Duitse mededingingswaakhond, het Bundeskartellamt (BKA), bekendgemaakt, aldus persbureau Agrarheute. Begin 2016 heeft het BKA meerdere kantoren van Baywa in München doorzocht. Er zou sprake zijn van ongeoorloofde afspraken die de concurrentie beperken bij de verkoop van vooral trekkers, andere landbouwmachines en onderdelen.

Onderzoek gewasbeschermingsmiddelen

In 2015 is in Duitsland ook een onderzoek gestart naar de handel in gewasbeschermingsmiddelen bij meerdere groothandelsbedrijven, waaronder Baywa. Dat onderzoek loopt nog steeds. Over de stand van zaken heeft Baywa zelf geen informatie.

Het beursgenoteerde Baywa is wereldwijd actief in handel en diensten gericht op de land- en tuinbouw, de energiesector en bouw. Baywa is in Nederland onder meer eigenaar van mechanisatiebedrijf Abemec en het graanhandelshuis Cefetra. In de tweede helft van 2016 is het bedrijf een aparte tak gestart voor de toepassing van digitale technieken in de landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.