Home

Nieuws

Maatregel aangekondigd voor lenen bij eigen bv

Lenen bij de eigen bv wordt minder aantrekkelijk. Waarschijnlijk geldt dit pas vanaf 2022.

Het deel van de schulden van de dga en zijn partner aan de eigen bv boven € 500.000 wordt aangemerkt als een dividenduitkering. Hierover is een aanmerkelijk belangheffing verschuldigd. Dit is een heffing van 25%. Deze wordt de komende jaren verhoogd naar 26,9%.

Verzachtende maatregel eigenwoningschuld

De Belastingdienst heeft wel een verzachtende maatregel aangekondigd. In de oorspronkelijke regeling werd uitsluitend een uitzondering gemaakt voor bestaande eigenwoningschulden. Nieuw aangegane eigenwoningschulden worden echter ook uitgezonderd. De regeling geldt waarschijnlijk vanaf 1 januari 2022.

Lenen bij de eigen bv blijft mogelijk voor bestaande eigenwoningschulden. - Foto: Bert Jansen
Lenen bij de eigen bv blijft mogelijk voor bestaande eigenwoningschulden. - Foto: Bert Jansen

Of registreer je om te kunnen reageren.