Home

Nieuws

Subsidiebudget asbestdaken bijna op

Tuinbouwadviseur Flynth raadt iedereen die nog subsidie wil krijgen voor het verwijderen van asbest daken aan de aanvraag zo snel mogelijk in te dienen. Het geld is bijna op en nieuw budget komt er niet.

In augustus maakte Flynth melding van de snelle uitputting van het beschikbare budget voor de subsidieregeling verwijderen asbestdaken (SVA) voor 2018. Er was op dat moment nog € 10,8 miljoen beschikbaar voor de aanvragen die worden doorgeschoven naar 2019 en de aanvragen van 2019 zelf. Een maand later, op Prinsjesdag, was nog slechts € 7,5 miljoen budget beschikbaar voor nieuwe aanvragen en werd bekendgemaakt dat er na uitputting van dit budget, geen nieuw meer bijkomt.

Aanvragen na uitvoering

De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, daarom blijft het belangrijk om de subsidie zo snel mogelijk na de uitvoer van de asbestsanering aan te vragen. Verzoek de asbestsaneerder zo snel mogelijk om een factuur van de sanering, waarop het vrijgave-nummer (LAVS-nummer) vermeld staat. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf de dag na de sanering, wanneer dit LAVS-nummer bekend is.

Of registreer je om te kunnen reageren.