Home

Nieuws

Volledig online tuinders en flexwerkers matchen

Online uitzender My Flexwork brengt vanaf dinsdag 30 januari werkgevers en werkzoekenden direct in contact.

Na twee jaar voorbereidingen is dinsdag 30 januari online uitzendplatform My Flexwork live gegaan. Het platform brengt via internet werkzoekenden en werkgevers bij elkaar. Beide kunnen profielen aanmaken en zich op die manier letterlijk profileren met wat ze op de arbeidsmarkt te bieden hebben.

“Dat kan voor beide partijen het werken in de tuinbouw wat uit de schemerzone halen”, zegt initiatiefnemer Marion Keijlewer. “De tuinder kan zichzelf en zijn bedrijf presenteren en op het profiel wat van de werksfeer laten overkomen. En de werknemer kan op basis van een uitgebreide vragenlijst ook een profiel maken. Allemaal heel transparant en direct.”

Cao’s in systeem verweven

Het online uitzendbureau heeft in het systeem een geautomatiseerde werkwijze ingebouwd die garandeert dat een match tussen een werkgever en een werknemer ook voldoet aan de geldende cao-afspraken en wettelijke regelgeving. “Wij monitoren de inschrijving van werkgevers ook, om te garanderen dat dat klopt”, aldus mede-initiatiefnemer Yvo Keijlewer. “Op het platform komen vraag en aanbod van operationeel uitzendwerk in 10 sectoren samen, die cao’s zitten allemaal in het systeem verweven.”

Lage marge door automatisering

Als gevolg van vergaande digitale mogelijkheden is het volgens My Flexwork heel goed mogelijk een groot deel van de bemiddeling van uitzendwerk geautomatiseerd te doen. My Flexwork werkt volledig online, zonder frontoffice en met een geautomatiseerde backoffice. “Dat maakt onze marge laag en dat is voor zowel de werkgever als de werknemer gunstig.”

Reviews en ratings

Als het platform eenmaal matches heeft gemaakt zal er ook worden gewerkt met reviews en ratings, waarbij werkgevers en werknemers elkaar kunnen beoordelen. “Goede werkgevers en werknemer kunnen zo hun concurrentiepositie verstevigen.”

My Flexwork werft medewerkers in Nederland, maar richt zich vooral op Oost-Europa: Polen, Roemenië en Hongarije. Er staan nu al enkele honderden profielen klaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.