Home

Nieuws

Zomerprijsdip groente in winkel blijft uit

De winkelprijzen voor verse groente zijn in juli 2017 iets gestegen en blijven daarmee in het spoor van 2016.

In vrijwel alle voorgaande jaren vanaf 2008 vond in juli een prijsval van gemiddeld enkele procenten plaats. Dat blijft deze zomer uit, net als in 2016. Dat blijkt uit inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Alleen in 2016 hoger

In juli was de winkelprijs voor groenten net iets lager dan in 2016. De winkelprijzen liggen daarmee bijvoorbeeld ruim 5% boven het peil van juli 2015 en ook enkele procenten boven 2014. Ook over meerdere jaren bezien is dit een redelijke zomerprijs. In de periode 2008 tot en met dit jaar was alleen 2016 beter, met als dieptepunt 2009, toen de prijzen 15% lager waren.

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Fruit recordprijzen

De prijzen voor vers fruit in de winkels blijven op recordhoogte. De prijsindex die CBS berekende van ruim 110 punten ligt ruim boven het peil van vorig jaar (108 punten), wat toen ook al een recordhoogte betekende.

Of registreer je om te kunnen reageren.