Home

Nieuws

Verkoper AGF verdient relatief goed

Verkopers in afzetorganisaties voor groente en fruit verdienen relatief veel in vergelijking met collega’s in andere sectoren.

Dat is opvallend, omdat deze verkopers vaak jonger zijn dan gemiddeld in Nederland voor deze commerciële functies. Dat blijkt uit het rapport ‘Beloningsonderzoek’ naar aanleiding van een representatief onderzoek naar functies die buiten de CAO vallen. GroentenFruit Huis heeft dat onderzoek samen met bureau AWVN uitgevoerd. Het rapport is alleen voor leden van de organisatie beschikbaar, maar GroentenFruit Huis noemt deze hoge beloning voor verkopers in een persbericht over het beloningsonderzoek. Hoeveel hoger de lonen liggen voor verkopers, is daardoor niet duidelijk.

Grote verschillen in beloning

Acht functies, zoals controller, HR-adviseur, QA-manager, inkoper en verkoper, zijn verwerkt in het rapport. Voor deze functies zijn functieprofielen ontwikkeld en is gemiddeld beloningsbeleid berekend, dat is in te zien door leden van GroentenFruit Huis. Onder de leden zijn grote verschillen te zien in de hoogte van beloningen. Die grote spreiding willen de GroentenFruit Huis-leden met dit onderzoek in de toekomst voorkomen.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de medewerkers van GroentenFruit Huis-leden jonger zijn dan medewerkers van bedrijven buiten de sector. De verschillen in leeftijd lopen uiteen van 7 tot 10 jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.