Home

Nieuws

ESA: zeer gevoelige camera voor gewasbeelden

Er is een hyperspectrale camera ontwikkeld voor drones, die gewasbeelden kan maken met een zeer hoge resolutie.

De ButterflEYE LS-camera wordt al gebruikt aan boord van satellieten, maar krijgt er met precisielandbouw een heel nieuw toepassingsveld bij.

Data voor boeren

Momenteel wordt de camera ingezet in Denemarken voor onderzoek naar biodiversiteit, en in Australië en in Italië om commerciële data aan boeren te verstrekken. Dat meldt het European Space Agency (ESA). De camera weegt amper 400 gram, maar is bijzonder krachtig. Door zijn lage gewicht past hij uitstekend op kleine onbemande vliegtuigjes en kan hij gedetailleerde metingen uitvoeren. Niet alleen voor precisielandbouw, maar ook voor de monitoring van biomassa. Specifiek voor de landbouw is het erg interessant dat de camera zichtbare en bijna-infrarode golflengten waarneemt. Daardoor worden problemen in het gewas eerder zichtbaar op het gewasbeeld dan bij een normale camera.

Of registreer je om te kunnen reageren.