Home

Nieuws

Beweging in dossier loondoorbetaling mkb-bedrijven

Het wordt mogelijk gemakkelijker voor mkb-bedrijven om vast personeel aan te nemen.

Werkgevers en vakbonden zijn dicht bij een akkoord om de loondoorbetaling bij ziekte terug te brengen tot een jaar, zo meldt de Telegraaf.

Zo’n stap valt te verwachten. Inkorting van de loondoorbetaling staat op het wensenlijstje van de vier onderhandelende partijen VVD, CDA, D66 en CU in de kabinetsformatie. Vandaag, woensdag 16 augustus, zal het onderwerp op de formatie-agenda staan als FNV-voorzitter Han Busker en voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW komen praten over de arbeidsmarkt.

Groot risico

Loondoorbetaling voor langdurig ziek personeel is al langer een pijnpunt voor mkb’ers. Voor kleine bedrijven zijn risico’s groot als ze zieke werknemers twee jaar lang door moeten betalen met daarnaast re-integratieverplichtingen. Door die eisen te versoepelen zouden werkgevers mogelijk meer mensen in vaste dienst nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.