Home

Nieuws

‘Vaker maar ook gezonder snacken’

Wereldwijd snacken mensen meer, maar worden snacks ook wat gezonder: groente maakt er vaker deel van uit.

De grens tussen snacken en volwaardige maaltijden vervaagt ook. Een op de vijf Britten eet bijvoorbeeld een flinke snack midden op de ochtend of midden op de middag. Van de drie gevestigde maaltijden houdt de lunch het beste stand, doordat er op het werk doorgaans een vaste tijd en plaats voor is.

In het rapport ‘How we eat’ verkent marktonderzoeksbureau Euromonitor de veranderingen in maaltijdtijden en snackmomenten. Euromonitor concludeert dat het flexibele eten op elke plek en elk moment niet meer samengaat met lage kwaliteitsstandaarden. Er wordt meer gelet op kwaliteit en gezondheid van de snacks.

Snacken rond het avondeten

De avondmaaltijd en het snacken daaromheen varieert het sterkst. In Frankrijk, India en Brazilië is het gebruikelijk te snacken voor een relatief laat avondeten. Terwijl in Duitsland en China men doorgaans ná een relatief vroege avondmaaltijd snackt. Engeland, Rusland en Amerika geven een diffuus beeld van vaak snackmomenten door de hele avond, soms zonder dat er ook nog een als zodanig herkenbare avondmaaltijd wordt genuttigd.

De avondmaaltijd buiten de deur eten is het populairst in Amerika, China en India. Thuis het diner verorberen gebeurt het vaakst in Japan, Rusland, Duitsland en Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.