Home

Nieuws

Topbestuurder weg bij Rabobank

Topbestuurder Rien Nagel vertrekt per 1 september vroegtijdig bij Rabobank. De boerenzoon maakte carrière bij sterk ‘agrarische’ Rabobanken in het Oosten.

Nagel was verantwoordelijk voor de binnenlandse kredietverlening aan het mkb, waaronder de landbouw, en voor de moeizame afwikkeling van het rentederivatendossier.

Nagel vertrekt vanwege een aanpassing van de topstructuur van de coöperatieve bank.

De dagelijkse leiding van Rabobank gaat over van een zevenkoppige raad van bestuur naar een groepsdirectie van 10 personen onder leiding van bestuursvoorzitter Wiebe Draijer.

Rien Nagel - Foto: Peter Roek
Rien Nagel - Foto: Peter Roek

Rabo: meer focus op digitale producten

Volgens Rabobank betekent de wijziging een plattere organisatie, meer focus op digitale producten en een vertegenwoordiging van meer klantsegmenten op het hoogste niveau.

Nagel was benoemd tot 1 november. Ruud Huirne, die als directeur food-en agri het gezicht van de bank in de land- en tuinbouw is, rapporteert voortaan aan Kirsten Konst.

Boerenzoon Nagel maakte carrière in het Oosten

Waar Nagel als boerenzoon uit het Oosten bij sterk agrarisch gewortelde lokale Rabobanken carrière maakte, bouwde Konst haar loopbaan in eerste instantie op bij ABN Amro.

De aanstelling van Konst betekent niet direct dat het beleid dat is ingezet onder Nagel, wordt gewijzigd. Nagel stuurde met Huirne in de land- en tuinbouw aan op meer sectorbeleid. Rabobank werkt en betaalt actief mee aan plannen voor de herstructurering van de glastuinbouw en varkenshouderij, en aan het oplossen van de fosfaatproblematiek in de melkveehouderij.

Berry Marttin blijft in de nieuwe groepsdirectie verantwoordelijk voor de internationale kredietverlening aan boeren en agribusiness.

Nieuwe oplossingen, zoals crowdfunding

Het platter maken van de Rabobank-organisatie moet ervoor zorgen dat klanten beter bediend worden. Zo wordt digitalisering en fintech ondergebracht bij één bestuurder. Onder fintech worden nieuwe, innovatieve financiële oplossingen geschaard, zoals crowdfunding.

De aanpassingen horen bij een grote reorganisatie die de bank anderhalf jaar inzette, en waarbij tot 2018 circa 12.000 banen verdwijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.