Home

Nieuws

Snelle reactie sector op publicatie residugegevens

Het ministerie van EZ wil de resultaten uit de residu-onderzoeken 2016 in groenten en fruit openbaar maken.

Daarvoor is een procedure gestart naar de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB).

Dat maakt staatssecretaris Martijn van Dam bekend in de Staatscourant. Alle belanghebbende handels- en supermarktbedrijven hebben de kans hun zienswijze hierover in te dienen. Van Dam houdt daarvoor een korte termijn van twee weken aan. Vorig jaar was dat vier weken.

Gegevens weer openbaar

De NVWA-gegevens van controles op bestrijdingsmiddelenresiduen op groente en fruit van 2006 t/m 2015 zijn op grond van de Wet openbaarheid van bestuur al eerder openbaar gemaakt. Ook voor 2016 zullen die gegevens dus openbaar gemaakt worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.