Home

Nieuws

Milieukeur heet voortaan PlanetProof

Om internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten, zoals groente en fruit, mogelijk te maken, heeft SMK tijdens zijn Jubileum Event op 11 mei een nieuwe naam voor het keurmerk geïntroduceerd: PlanetProof.

Deze nieuwe naam is beschikbaar voor keurmerkhouders die met hun producten voldoen aan de eisen van Milieukeur. Ook handelsbedrijven en retailers kunnen voor gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd. De nieuwe naam voor Milieukeur maakt volgens SMK duidelijk dat verduurzaming een continu proces is van verbetering met als eindbestemming een productiewijze die in balans is met onze leefomgeving.

Duurzame bedrijfsvoering

SMK verwacht dat met name Nederlandse boeren en tuinders die duurzamer produceren en exporteren, belangstelling zullen hebben voor het gebruik van de nieuwe naam. Circa 80% van de Nederlandse productie van aardappelen, groente, fruit, sier- en boomteelt wordt in het buitenland verkocht. Met PlanetProof kunnen exporterende boeren, telers en handelshuizen een extra waarde toevoegen.

Identieke eisen

PlanetProof is een andere naam voor Milieukeur, en beide namen blijven vooralsnog naast elkaar bestaan. De eisen die aan het certificaat worden gesteld zijn derhalve identiek en verlangen extra inspanningen in de productie om de milieu-impact terug te dringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.