Home

Nieuws

Personeel distributiecentra Jumbo staakt

Werknemers van de Jumbo-distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden staken.

Aanleiding voor de staking van dinsdag 11 april zijn de stroeve onderhandelingen voor een nieuwe CAO.

Een deel van de medewerkers van de distributiecentra verzamelde zich dinsdag op de Markt in Veghel. Vandaaruit gaan de werknemers te voet naar het Jumbo-hoofdkantoor. Ze besloten vorige en deze week al tot stiptheidsacties.

Bevoorrading vlak voor Pasen in gevaar

Jumbo probeerde de stakingsdreiging maandag af wenden met een bod van1,5% loonsverhoging. De onderhandelaars waren daar niet bij betrokken, tot ongenoegen van de CNV. De vakbond wil er 2,5% loon bij. Volgens een woordvoerder kunnen de acties leiden tot problemen met de bevoorrading van de Jumbo’s. Net voor de paasdagen is dat zeer nadelig.

Of registreer je om te kunnen reageren.