Doorgaan naar artikel

Wageningen UR haalt retailer Metro binnen

Het WUR-platform voor technische start-ups in de voedselketen StartLife heeft de Duitse groothandelgigant Metro Group als partner binnengehaald.

Metro Group, in Nederland bekend van de Makro en wereldwijd goed voor € 37 miljard aan omzet in de foodbranche, kan als partner van het WUR-startup-platform meekijken met de laatste ontwikkelingen in ‘innovatieve foodtech oplossingen’. Als voorbeeld wordt gegeven het ontwikkelen van slakropjes die in de verpakking in de winkel groeien.

Partnerschap van drie jaar

Het gaat volgens directeur van StartLife Jan Meiling vooral om nieuwe technieken in de voedselketen die nieuwe en vaak kortere logistieke lijnen mogelijk maken. Metro Group krijgt als partner de komende drie jaar te horen waar startups aan werken.

Testen op winkelvloer

Langs de andere kant krijgen de bedrijfjes die onder de vleugels van het onder Wageningen UR vallende platform werken, toegang tot de winkels van Metro. Het geeft ze de mogelijkheid hun innovaties op echte winkelvloeren te testen en in contact te komen met de klanten van Metro.

Sla in winkelklare eindverpakking (hier de versie van Vivi Verde is en voorbeeld van de nieuwe concepten waar WUR-platform StartLife samen met de Metro Group naar kijkt. - foto: Gerard Boonekamp

Sla in winkelklare eindverpakking (hier de versie van Vivi Verde is en voorbeeld van de nieuwe concepten waar WUR-platform StartLife samen met de Metro Group naar kijkt. – foto: Gerard Boonekamp

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin