Home

Nieuws

Ouders wanhopig om groenteweigerende kinderen

Britse ouders en hun kinderen botsen vaak hevig over het eten van een gezonde maaltijd. Met name het eten van groente geeft strijd.

Dat blijkt uit een onderzoek door voedselconcern Heinz. De weigering om groente te eten gaat vooral op voor kool, spinazie en broccoli: respectievelijk 43, 40 en 40% van de kinderen houdt de kaken stijf op elkaar als dat op het bord ligt.

Maar liefst 755 van de ondervraagde ouders erkent zich zorgen te maken over het eetpatroon van hun kinderen en voor 52% is het zelfs een constante bron van spanning, ergernis en ruzie in het gezin.

Grow your own

Aanleiding voor Heinz om dit onderzoek te laten uitvoeren is de vijfde verjaardag van de campagne Grow Your Own die Engelsen stimuleert hun eigen tomaatjes te kweken. In het onderzoek kwam naar voren dat kinderen die op de een of andere manier actief zijn of meedoen aan het kweken van eigen groente, veel minder last hebben van groenteweigering.

Of registreer je om te kunnen reageren.