Home

Nieuws

Milieukeur maakt plaats voor ‘On the way to PlanetProof’

SMK heeft besloten om de keurmerknaam Milieukeur voor plantaardige producten definitief te vervangen door de nieuwe naam ‘On the way to PlanetProof’. Deze nieuwe naam werd eerder dit jaar al geïntroduceerd en kan nu al in plaats van Milieukeur worden gebruikt.

Het besluit houdt in dat tot 31 december 2018 de naam Milieukeur nog kan worden gebruikt. Daarna heet Milieukeur voortaan ’On the way to PlanetProof’. Nieuwe keurmerkhouders kunnen per ingang van heden direct opgaan voor certificering voor On the way to PlanetProof. Vanaf 1 januari 2019 is het voor plantaardige producten alleen nog maar mogelijk om On the way to PlanetProof toe te passen.

Om de overgang te vergemakkelijken, zijn de tarieven voor afdracht voor PlanetProof en Milieukeur per 1 oktober 2017 aan elkaar gelijkgesteld conform de lagere tarieven voor Milieukeur. Deze tarieven blijven ook in 2018 gelijk aan elkaar.

Admnistratieve controle

Bestaande keurmerkhouders van Milieukeur die dit jaar alsnog PlanetProof willen toepassen, dienen een eenvoudige administratieve controle te laten uitvoeren door hun certificatie-instelling. Informatie daarover is te vinden op de website van SMK.

Of registreer je om te kunnen reageren.