Home

Nieuws

Fraaie jaarcijfers groenteveredelaar Rijk Zwaan

Groenteveredelaar Rijk Zwaan heeft het afgelopen jaar opnieuw omzet- en winstrecords gebroken.

Het bedrijf dat mondiaal groenten veredelt en zaden verhandelt noteerde een 8% hogere omzet: € 420 miljoen. Ook ging de nettowinst van € 72 miljoen naar € 88 miljoen. Rijk Zwaan kon vooral goede rapportcijfers overleggen door buitenlandse successen: betere verkoopresultaten bij buitenlandse dochterbedrijven. De Nederlandse thuismarkt bleef redelijk gelijk. Dat blijkt uit het jaarverslag 2016-2017 van Rijk Zwaan.

Aanhoudend hoge winstmarges

De groenteveredelaar zit al jaren in de lift. In 2011 noteerde het bedrijf nog een omzet van ongeveer € 200 miljoen. Rijk Zwaan noteert aanhoudend hoge winstmarges en het bedrijf slaagt er in om de winst in de onderneming te houden. Zo kan het een fors investeringsprogramma volledig uit eigen middelen betalen. Zo gaf Rijk Zwaan vorig jaar € 120 miljoen uit aan onderzoek en ontwikkeling. De komende 5 jaar komt daar nog eens € 250 miljoen bij voor kassen, laboratoria en onderzoekscentra. Het personeelsbestand groeit intussen ook. Vorig jaar kwamen er al 150 medewerkers bij en in 2021 zullen er naar verwachting 1.500 nieuwe mensen bijkomen zijn.

Rijk Zwaan zit wereldwijd in de top 5 van groenteveredelaars. Het bedrijf moet onder meer concurreren met Monsanto en Bayer.

Of registreer je om te kunnen reageren.