Home

Nieuws

Westland Verstandig wil inzage in voortgang HOT

Oppositiepartij Westland Verstandig wil inzage in de ontwikkeling van de herstructureringsactiviteiten van Coalitie HOT.

Dat verzoek doet de partij in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Het is bijna een jaar geleden dat Cees Veerman, voorzitter van de stuurgroep HOT, aan de Westlandse politiek uitleg kwam geven over HOT-plannen. Veerman zei toen: "Over een jaar moet een gebied aangewezen zijn en bedrijven uitgekocht of samengevoegd." Al sneller dan een jaar moeten zaken zichtbaar worden. "Over een halfjaar zien we in een aangewezen glasgebied een bord met de tekst 'Hier wordt gewerkt door stichting HOT'."

Gunstig tuinbouwjaar 2016

Westland Verstandig vindt dat weinig naar buiten komt over de ontwikkelingen van HOT. Het gunstige tuinbouwjaar 2016 zou de herstructurering op gang moeten brengen. Daarom wil de partij Cees Veerman opnieuw naar Westland halen om over de voortgang te praten en over de plannen voor 2017. Tot nog toe is bekend dat twee percelen zijn gekocht door het ontwikkelingsbedrijf. Maar die percelen stonden al te koop, aldus de oppositiepartij.

Bekend is verder dat binnen Coalitie HOT in 2016 is gewerkt aan een toekomstvisie. Het onderwerp energie bleek bij ondernemers op nummer 1 te staan. Herstructurering en energievoorziening zijn daarmee verbonden met elkaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.