Home

Nieuws

Groente in de spotlight op Horecabeurs RAI

De Horecabeurs Horecava in de Amsterdamse RAI is gestart met een behoorlijke rol voor groente.

Voedselverspilling staat centraal op een speciaal plein van de 'Verspillingsfabriek'. Ondernemers delen er hun ervaringen met het terugdringen van voedselverspilling en het opnieuw gebruiken van afval. Ter plekke kan bijvoorbeeld soep worden geproefd die is gemaakt van resten groente. Op de beurs wordt verder informatie gegeven over gezonde streekproducten en koks bereiden twee keer per dag gerechten met gerechten uit hun regio.

Klimaatcellen

Ook staan innovaties met klimaatcellen en stadstuinbouw op de beurs. Zo biedt Koppert Cress een kleine kweekinstallatie om in een handomdraai eigen cressen te kweken. Ook Horticoop staat op de horecabeurs. Die tuinbouwtoeleverancier stapte recent in stadstuinbouw met een teeltmodule voor bij restaurtants. Horticoop kon niet toelichten wat ze laat zien op de horecabeurs. Ook Vitapep, Havest House en Flevosap staan op de beurs.

Misbruik

Voor aanvang van de beurs maakte Koninklijke Horeca bekend dat ze kartelautoriteit ACM heeft gewezen op de dominantie van reservingssites als Iens.nl. Deze partijen halen marges van soms 15% weg uit de keten.

Of registreer je om te kunnen reageren.