Home

Nieuws laatste update:27 sep 2016

PvdD bezorgd over toelating bestrijder Suzuki-vlieg

De Partij voor de Dieren is bezorgd over de toelating van de insectenbestrijder cyantraniliprole. Dat middel zou gevaarlijk zijn voor bijen. Daarnaast wil de PvdD opheldering over glyfosaatmiddelen met daarin de inmiddels verboden stof tallowamine.

Het middel, met de werkzame stof cyantraniliprole is volgens Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren potentieel gevaarlijk voor bijen.

In Nederland is het middel (Exirel) tijdelijk toegestaan voor de bestrijding van de Suzuki-vlieg in kers, pruim en blauwe bes.

In Nederland is het middel (Exirel) tijdelijk toegestaan voor de bestrijding van de Suzuki-vlieg in kers, pruim en blauwe bes.

PvdD vraagt Van Dam in Brussel bezwaar te maken tegen toelating

Wassenberg vraagt staatssecretaris Martijn van Dam in Brussel bezwaar aan te tekenen bij het besluit van de Europese Commissie om het middel toe te laten. Hij wil dat Van Dam de toelating in Nederland tegenhoudt.

PvdD wil opheldering over glyfosaatmiddelen met tallowamine

Wassenberg vraag ook opheldering over de opgebruiktermijnen voor gewasbeschermingsmiddelen op basis van de werkzame stof glyfosaat, waarin het inmiddels verboden middel tallowamine is verwerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.