Home

Nieuws

Ongeluk grondstomen paprikabedrijf leidt tot onderzoek uitbuiting

Een onderzoek naar een arbeidsongeval met het stomen van grond in een paprikakas in Erica eind 2015 heeft geleid tot beschuldiging van uitbuiting.

De medewerker liep door het ongeval brandwonden op, maar zou niet alleen in de kas in het Drentse Erica werken, maar er ook eten en slapen. De man verbleef illegaal in Nederland en zou niet of nauwelijks betaald krijgen. Een 50-jarige bedrijfsleider zit voorlopig vast op verdenking van arbeidsuitbuiting. Volgens de Telegraaf is het paprikabedrijf in eigendom van een handelsbedrijf. De Telegraaf sprak collega's en meerderen van de Marokkaan en die ontkennen dat de man een slaafs bestaan had, zoals beschreven door de Inspectie SZW en Openbaar Ministerie.

Met brandwonden over meer dan zestig procent van zijn huid werd hij naar het Scheper ziekenhuis in Emmen gebracht. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij daar op de stoep zijn achtergelaten. Uiteindelijk moest de Marokkaan naar het brandwondencentrum van het Martini ziekenhuis in Groningen en onderging hij maandenlang intense revalidatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.