Home

Nieuws 1 reactielaatste update:30 sep 2016

NVWA: supers in overtreding AGF, geen actie

De NVWA oordeelt dat supermarkten in overtreding zijn als ze op hun website voor verkoop van groente en fruit geen herkomst vermelden.

Toch zal de NVWA er niet snel tegen optreden. Een woordvoerder: "Ook op websites zou het land van origine van te koop aangeboden groente en fruit vermeld moeten worden. De NVWA ziet daar op toe, maar zoekt er niet actief naar. De focus ligt op zaken waarbij de voedselveiligheid en/of de volksgezondheid in het geding is. Dat neemt net weg dat als wij tekortkomingen tegenkomen, we er tegen op zullen treden."

Onduidelijkheid

Er was onduidelijkheid over de regelgeving. Het Voedingscentrum stelde dat de consument bij de keuze alle informatie over land van herkomst moet weten. Het GroentenFruit Huis wees op toelichting van de Europese Commissie waarin voor groente en fruit juist een uitzonderingspositie werd gegeven. De NVWA oordeelt nu dat herkomst bij producten op de website gemeld moeten worden, maar het zal er niet tegen optreden.

PLUS en Albert Heijn zijn het vaakst in overtreding. PLUS gaf aan dat het technisch en praktisch lastig bij te houden is, maar dat ze werkt aan een oplossing.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.