Home

Nieuws

Boerenzoon leidt Youth Food Movement

De nieuwe directeur van de Youth Food Movement is Jorrit Kiewik. De 26-jarige zoon van een melkveehouder in Enschede volgt Joszi Smeets op die eerder dit jaar besloot een eigen bedrijf op te zetten dat opleidingen, trainingen en vernieuwende vormen van voedseleducatie maakt.

Youth Food Movement legt verbindingen tussen alle partijen die betrokken zijn bij productie, verwerking en bereiding van voedsel. Kiewik zegt dat er geen ruimte is voor dogma's. "Ik wil de komende tijd onze generatie nog meer stimuleren om het voedselsysteem te verbeteren. Wij creëren onze eigen toekomst en hebben samen de kans om deze te vormen.”

Youth Food Movement bestaat zeven jaar. Op verschillende plaatsen in het land zijn regionale afdelingen actief. Smeets zegt over haar opvolger: "Ik weet zeker dat de beweging alleen maar mooier wordt onder leiding van Jorrit. Jorrit heeft als boerenzoon namelijk precies door waar het schuurt in ons voedselsysteem.”

Jorrit Kiewik, de nieuwe directeur van de Youth Food Movement.</p>
<p><em>Foto: Jelmer Jeuring</em>
Jorrit Kiewik, de nieuwe directeur van de Youth Food Movement.

Foto: Jelmer Jeuring

Kiewik volgt de opleiding Agrarisch Ondernemerschap aan de Aeres Hogeschool Dronten. Hij deed zijn master Applied Communication Science aan de Wageningen Universiteit. Daarna werkte hij bij Het Portaal als Community Manager aan The Milk Story, een platform dat zich richt op de verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.