Home

Nieuws

The Greenery stoot 'renderende' uienhandel af

The Greenery BV verkoopt uienhandel Mulder Onions BV, dat ook beperkt handelt in aardappelen en knoflook.

Wel blijft The Greenery product afnemen om aan retailklanten een breed assortiment te bieden. Het gaat evenwel om productgroepen van een beperkte omvang voor The Greenery, stelt de afzetorganisatie.

Het bedrijf Mulder Onions, dat een volledige dochter was van The Greenery, komt in handen van de huidige algemeen directeur Gerard Hoekman. Het gaat om een management buy out. De activiteiten van Mulder Onions BV worden op dezelfde voet voortzetten, stelt The Greenery. Over de verkoopsom of omzetgegevens doet The Greenery geen uitlatingen.

Joverdochter

Mulder Onions wordt daarmee weer zelfstandig. Het bedrijf werd in 1997 overgenomen door Jover, het voormalige fruithandelsbedrijf dat opging in The Greenery in 2002. De verkoop van Mulder Onions BV sluit aan op de strategie van The Greenery BV om zich te concentreren op de kernactiviteiten van de onderneming. Naast kleinverpakking voor supermarkten verhandelt Mulder veel volume via groothandelsmarkten. Mulder exporteert Nederlands product en koopt ook wereldwijd in.

Het bedrijf heeft in die lastige wereldmarkt goed gepresteerd, blijkt uit het jaarverslag van The Greenery uit 2015. "De totale afzet heeft zich in 2015 boven verwachting ontwikkeld en ook het bedrijfsresultaat ontwikkelde zich positief", zo staat te lezen over de resultaten van Mulder.

Of registreer je om te kunnen reageren.