Home

Nieuws

The Greenery bouwt meer zekerheid in met contract PLUS

Hollander Barendrecht blijft verse en gekoelde producten naar ruim 260 PLUS supermarkten distribueren. Dat is vooralsnog geen leveringscontract voor AGF.

De directies van Hollander Barendrecht en PLUS Retail hebben een contract tot 2025 gesloten. Het is uitsluitend een dienstverleningscontract. Het bevat geen clausule over de afname van groente en fruit van The Greenery, bevestigen PLUS en The Greenery. Het maakt wel de kans groter dat The Greenery ook als leverancier langer verbonden blijft aan PLUS. "Vanuit de versheid is het goed te werken met telers in korte lijnen. We hoeven hier met groente en fruit van The Greenery alleen maar de straat over te steken", stelt een woordvoerder van The Greenery. Leveringsvoorwaarden worden in een ander contract geregeld, stelt hij.

PLUS Retail bevestigt dat het contract over versdistributie los staat van de leveringen van groente en fruit, maar beaamt ook dat The Greenery structureel 'een grote leverancier' is van groente en fruit. Regionale groente en fruit haalt PLUS ook bij concurrent Willem & Drees.

Bijzonder beheer

Nu The Greenery tot 2025 verzekerd is van samenwerking met PLUS betekent dat een bepaalde continuïteit. Is dat voldoende voor banken om The Greenery uit bijzonder beheer te halen? De woordvoerder stelt dat de afzetorganisatie feitelijk al voldoet aan die voorwaarden. "Op het moment van publicatie van onze jaarcijfers voldeden we daar feitelijk aan. Het besluit is aan de banken, maar dit contract zorgt natuurlijk wel voor meer zekerheid voor de toekomst."

Foto

  • Foto: The Greenery

    Foto: The Greenery

Of registreer je om te kunnen reageren.