Home

Nieuws laatste update:21 jun 2016

'Meer onderzoek naar onkruidbestrijding nodig'

Het aantal herbicide-resistente onkruiden neemt dramatisch toe. Daarom moet onderzoek naar onkruidbestrijding worden opgevoerd. Dat zegt Hermann Stübler die bij Bayer CropScience het onderzoek naar onkruidbestrijding leidt.

"Voor veel boeren wereldwijd zijn nieuwe en resistentiedoorbrekende herbiciden een kwestie van economisch overleven."

Stübler deed de uitspraken tijdens het internationale congres voor Onkruidwetenschap in Praag. Wetenschappers uit 57 landen kwamen in Tsjechië samen om de stand van onderzoek en perspectieven voor onderzoek naar de toekomst toe te delen. Volgens Stübler legt Bayer in zijn aanpak de nadruk niet alleen op nieuwe producten, maar ook op partnerschappen en dialoog. Het Duitse bedrijf nam onlangs een 'significant aantal' nieuwe wetenschappers aan voor zijn onderzoekscentrum in Frankfurt, aldus Stübler. Daarnaast zoekt het bedrijf samenwerking met universiteiten in onder meer Australië en Nieuw-Zeeland.

Of registreer je om te kunnen reageren.