Home

Nieuws

Kabinet: geen steun getroffen tuinders

Het kabinet springt niet financieel bij om de schade te compenseren die het noodweer heeft aangericht aan kassen en gewassen in Zuidoost Nederland.

Dat laat het ministerie van Economische Zaken weten, stelt de Telegraaf en bevestigen andere bronnen.

Maandagmiddag vond in Someren een crisisoverleg plaats tussen boeren, verzekeraars en het ministerie van Economische Zaken. Het probleem is dat een groot deel van alle schade waarschijnlijk niet gedekt is door verzekeraars. Vooral vollegrondsgroententelers zijn vaak slecht verzekerd. Glastuinders daarentegen wel. Woensdag komt staatssecretaris Martijn van Dam (Economsiche Zaken) naar de getroffen regio. Het crisisoverleg was bedoeld als voorbereiding daarop. LTO vindt dat de Nederlandse overheid niet achter kan blijven bij andere landen die telers na wateroverlast extra steunden.

Juist maandag spraken de landbouwministers in de EU af dat een nieuw steunpakket nodig is voor sectoren als zuivel, vlees en groente en fruit. Die steun is bedoeld om sectoren te herstructureren omdat er sprake is van een economische crisis.

Of registreer je om te kunnen reageren.