Home

Nieuws

Dijksma wil discussie over biotechnologie

De discussie over toepassing van nieuwe biotechnologische ontwikkelingen is niet voorbehouden aan wetenschap en politiek, zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu).

In reactie op de trendanalyse biotechnologie van de Gezondheidsraad en de Commissie Genetische Modificatie, zegt Dijksma dat het belangrijk is dat recht wordt gedaan aan maatschappelijke opvattingen over biotechnologie.

Om de maatschappelijke opvattingen in kaart te brengen, is een consultatieronde gestart waar belanghebbenden hun opvatting kunnen geven. Dijksma schrijft in een brief aan de Tweede Kamer het ook belangrijk te vinden dat de veiligheid van biotechnologie gewaarborgd blijft, dat de regelgeving toekomstbestendig is en meegroeit met technologische ontwikkelingen. Voor het eind van het jaar zal ze met een inhoudelijke reactie komen op de beleidsanalyse.

Of registreer je om te kunnen reageren.