Home

Nieuws

Bijstand ingehouden voor weigeren baan in teelt snijbonen

De gemeente Den Haag heeft in 2013 bijstand ingehouden van een inwoner van de gemeente die weigerde te gaan werken bij een snijbonenbedrijf.

De man claimde – na een uitspraak van de Rechtbank Den Haag - in hoger beroep dat de lezing van de gemeente onjuist is. De man zou niet hebben geweigerd. Zijn versie van het verhaal is dat de tuinder hem zou bellen als hij hem nodig had. De man had in 2013 plannen om terug te keren naar het land van herkomst. In de resterende maanden voor zijn vertrek vond de man het werk niet geschikt, blijkt uit de gespreksverslagen. De teler heeft de man twee keer proberen over te halen, om te komen werken.

De Centrale Raad van Beroep heeft nu ook geoordeeld dat de man in hoger beroep niet verder komt in zijn argumentatie. Het inhouden van de bijstand voor de periode van één maand was daarmee terecht, volgens de rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.