Home

Nieuws

Investeerder wil groenteverwerker laten groeien

Investeringsmaatschappij Gilde Equity Management heeft een belang genomen in Fruity Line, een Gelders bedrijf dat van groenten en fruit verse sappen maakt.

Gilde neemt aandelen van oprichters Mark Bruijn en Frank Sinke over. Het duo houdt nog een deel van de aandelen en blijft aan de onderneming verbonden als directeur. De eigendomsverhouding wordt verder niet bekendgemaakt.

Jaaromzet van €35 miljoen

Fruity Line realiseert een jaaromzet van ongeveer €35 miljoen en boekte in 2014 nog een nettowinst van €1,4 miljoen, schrijft het Financieele Dagblad. Fruity Line verkoopt 'smoothies' in heel Europa. Het in 2008 opgerichte bedrijf verkoopt zowel direct aan supermarkten, als aan groothandels. De markt voor sappen groeit volgens het bedrijf, omdat gezondheid een trend is.

Hoeveel geld Gilde inbrengt is niet bekendgemaakt, maar de investering geeft volgens Fruity Line het bedrijf meer financiële armslag door te groeien. Gilde investeerde eerder onder meer in worstmaker Ad van Geloven, koekjesmaker De Banketgroep en Royal Peijnenburg.

Foto

  • Investeerder wil groenteverwerker laten groeien

Of registreer je om te kunnen reageren.