Home

Nieuws

Niels Louwaars wint Wageningse prijs

Directeur Niels Louwaars van Plantum heeft vandaag de Outstanding Alumnus Award van het Universiteitsfonds Wageningen gekregen. Het fonds reikt deze prijs elk drie jaar uit op de verjaardag van de universiteit aan een persoon die sinds zijn of haar afstuderen de top bereikte in een relevant vakgebied.

Het Universiteitsfonds noemt Louwaars een rolmodel voor professionals en onderzoekers in de zaadsector, en looft vooral de manier waarop hij de verschillende stakeholders in deze voor Nederland belangrijke sector weet te verbinden. "Niels Louwaars is een bruggenbouwer", aldus de jury. "Hij weet samenwerkingen te smeden tussen overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen."

Dr.ir. Niels Louwaars (1958) studeerde in Wageningen Plantenveredeling (afstudeerjaar 1982). Na een korte periode bij het Wageningse instituut voor de glastuinbouw ging Louwaars aan het werk in een reeks landen in Afrika en Azië.

Midden jaren negentig keerde Louwaars terug naar Wageningen. Bij het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland, waar hij tussen 2003 en 2011 werkte en promotie-onderzoek deed, ontwikkelde zich zijn focus op intellectueel eigendom en het delen van toegang en profijt van genetische bronnen. Louwaars is sinds 2011 directeur van brancheorganisatie Plantum. Sinds 2013 is Louwaars ook voorzitter van de topsector Plantaardige uitgangsmaterialen.

Of registreer je om te kunnen reageren.