Home

Nieuws

LTO-er Schouten gaat teelt en handel verder integreren

Richard Schouten (ZLTO) gaat vanaf 1 mei aan de slag als directielid bij het GroentenFruit Huis.

Daarmee vertrekt na Dick Hylkema opnieuw een zwaargewicht bij LTO Glaskracht Nederland. Schouten was daar secretaris. Zijn hoofdtaak de laatste jaren bij ZLTO was coördinatie van plantaardige zaken.

Bij GroentenFruit Huis krijgt Schouten de opdracht telersverenigingen en handel dichter bij elkaar te brengen, oftewel 'synergiën te creëren'. Volgens het GroentenFruit Huis is met het gedeeltelijk samengaan van DPA en FrugiVenta teelt en handel al dichter bij elkaar gekomen. Er zijn nog verbeteringen mogelijk door bijvoorbeeld het delen van verzamelde marktinformatie.

Schouten blijft actief op het GMO-dossier door het bestuur van DPA te adviseren op gebied van GMO en GLB. DPA blijft bestaan om GMO-belangen te behartigen voor de telersverenigingen.

LTO Glaskracht Nederland

Dat het vertrek van de LTO Glaskracht Nederland secretaris kort volgt op de aankondiging van Dick Hylkema is volgens Schouten 'ongelukkig', maar louter toeval. "Er zit een sterk bestuur bij LTO Glaskracht Nederland en goede collega's. Ik heb er vertrouwen in dat het wordt opgevangen."

Of registreer je om te kunnen reageren.