Home

Nieuws

Westland: geen verdringing plukkers door vluchtelingen

De gemeente Westland stelt dat de opvang van 275 vluchtelingen in een Polenhotel in Wateringen geen verdringing veroorzaakt voor buitenlandse krachten in de tuinbouw.

In de gemeente Westland maken arbeidsmigranten namelijk plaats voor vluchtelingen. Het COA wil een overeenkomst sluiten met de eigenaar van het hotel voor de periode van twee jaar, met de mogelijkheid om deze met nog eens twee jaar te verlengen. De arbeidsmigranten die er nog zitten, zullen door de uitzendbureaus elders worden gehuisvest. De eigenaar van het hotel heeft laten weten dat het hotel grotendeels structureel leeg staat.

Het college van B en W nam op 2 februari het besluit dat het COA in Wateringen tijdelijk 275 vluchtelingen mag opvangen. Donderdag wordt het onderwerp behandeld in de gemeenteraad, zonder besluitvorming. Twee oppositiepartijen (LPF en Westland Verstandig) hebben moties ingediend tegen het besluit. Volgens de laatste partij zijn de burgers niet betrokken geweest en zou daarvoor een referendum gehouden moeten worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.