Home

Nieuws

Greenports luiden noodklok tuinbouwonderwijs

Geplande investeringen in tuinbouwonderwijs lopen door de geplande bezuinigingen van de rijksoverheid gevaar.

Dat schrijft Greenport Overheden in een brief aan staatssecretarissen Jet Bussemaker (OCW) en Martijn van Dam (EZ). Veel van de Greenportoverheden hebben samen met het onderwijs geïnvesteerd, of staan op het punt dat te doen, in moderne campussen waar 'groene kennis van excellente kwaliteit' wordt onderwezen, met up to date voorzieningen. Die lopen door geplande bezuinigingen van 28 miljoen euro gevaar. "De positie van de Nederlandse land- en tuinbouw is sterk. Nederland is het tweede exporterende land. Wij nemen aan dat ook u beiden wenst dat deze positie gewaarborgd blijft. Daarbij speelt het onderwijs een majeure rol. Dat zien wij als Greenportoverheden ook. Het kennisniveau binnen de tuinbouw en de continuïteit van het groene onderwijs komen op deze wijze ernstig in gevaar", schrijft voorzitter Sjaak van der Tak.

Of registreer je om te kunnen reageren.